Hva slags blogg er dette?

Denne bloggen er politisk, personlig, arbeidsrelatert og verdibasert.

12. september 2009

Regjeringsfokus har ødelagt for partiene

Jeg er så grundig lei av at denne valgkampen først var preget at "Jens mot Jensen" deretter av de rødgrønne mot de borgerlige. All fokus på regjeringsalternativene har ødelagt for partiene. Det har forhindret at enkeltpartiene - som jo vitterlige er dem vi skal velge mellom om to dager - ikke har fått presentert og kjempet for sine saker slik de burde.

Taktikkeri og neddemping av egne saker har kuet partiene. Når partiene ikke har fritt spillerom for å fremme visjoner og saker fra sine politiske program, men hele tiden må hensynta den koalisjonen de enten er i- eller kan havne i. Ja da forriges informasjonen til velgerne og valget som sådan blir svakere fundert.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det kan virke som om visjoner, håp, inspirasjon, er noe man må til fattigere land for å finne. Ville visjoner vunnet valget i 2009? Aldri har vi vært så rike, og aldri har vi vært så fattige. Gnitenskap og selvopptatthet, som en direkte følge av rikdom.

Hilde Widerøe Wibe sa...

Helt enig at de ulike regjeringskonstellasjonsdebattene har ødelagt valgkampen. Og ingen andre enn journalistene finner det interessant. Folk blir umotivert og mindre informert. Og de partiene som har noe på hjerte mister taletid. Fordumming dessverre. Spesielt med tanke på at hvilken regjering vi ender opp med i praksis er et ganske komplisert teknisk spørsmål som ytterst få er kjent med - og de ender dermed opp med å bli lurt.