Hva slags blogg er dette?

Denne bloggen er politisk, personlig, arbeidsrelatert og verdibasert.

30. september 2008

Utkantland med muligheter i en digital verden

I dag har det kommet en god nyhet til oss som er interessert i innovasjon og utvikling i Norge: Microsoft har besluttet å legge sitt hovedkontor for søketeknologi i landet her nord. Hovedkontoret blir Oslo, men kontorer skal også etableres i Trondheim og Tromsø. Tre av våre anerkjente universitetsbyer er nok ikke tilfeldig valgt.

Beslutningen er er resultat av oppkjøpet av norske Fast og i dag har statsminister Jens Stoltenberg prioritert et møte med Microsofts Steve Ballmer for å markere det hele.

Norge har en geografisk beliggenhet langt fra de tradisjonelle møteplasser for forretning og utvikling. IKT representerer vår store mulighet for å komme på kartet!

Søkemotorer og søkteknologi er hot. Jeg er overbevist om at fokus vil øke ytterligere. I en verden hvor mengden informasjon og kanaler øker i stort tempo vil sytematisering av innhold og søk bare bli mer og mer viktig.

Det er derfor så gledelig at kjempen Microsoft velger å legge sitt hovedkontor for søkteknologi i Norge. Fast sin historie viser at det er mulig. Selv det som en gang var en liten norsk bedrift setter nå standard innen et viktig teknologisk område.

Så blir det spennende å følge utviklingen i markedet for søketeknologi. Intellisearch er enda et norsk selskap som arbeider med dette og som trolig trigges av rollen som "David mot Goliat".

Ingen kommentarer: