Hva slags blogg er dette?

Denne bloggen er politisk, personlig, arbeidsrelatert og verdibasert.

19. oktober 2011

Fremtidens leder - hvem er det?

Jeg har i dag hørt kollega Sissel Sare holde foredrag på Bluegardendagene 2011 om fremtidens leder. Basert på statistiske undersøkelser og samtaler med hodejegere kunne Bluegardens direktør for HR Tjenester presentere hva som karakteriserer en typisk leder i dag. Her er hva jeg fanget opp fra foredraget:

En typisk leder i dag er mann
Han er mellom 40 og 55 år og. Har mørkt hår og regelmessige ansiktstrekk. Han har gjennomsnittlig høyde for en mann. Er gift, har 2 barn. Barna er det kona som har hovedansvaret for. Privat sykler han Birken og går tur i skogen på søndager. Han leser ikke særlig mange bøker og er heller ikke så opptatt av kultur. Når han i intervju blir spurt om hva han vil fremheve ved seg selv svarer han at han har gjennomføringsevne og skaper resultater. Når han blir bedt om å si en mer negativt trekk ved seg selv svarer han at han er for utålmodig.

Hva er det da som karakteriserer fremtidens leder? Hun er en person som tenker på mer enn penger, som har andre perspektiver i hodet enn økonomi. Fremtidens leder er en person som kan snakke med folk og liker det. En leder som bruker mer tid med folk, mindre med sin laptop. Fremtidens leder kan fag, er god på det medarbeiderne kan. Hun trives med å improvisere, har det godt med ting som ikke er planlagt.

Service & kompetanse
Fremtidens leder kjenner seg selv godt og forstår andre. Det står skrevet SERVICE i panna hennes. Hun drives av "Hva kan jeg gjøre for deg kjære medarbeider?". Fremtidens leder forstår hva det vil si å jobbe i team. Hun vet at medarbeiderne først og fremst behøver hjelp til selvledelse. Fremtidens leder er bevisst balansen mellom jobb og privatliv. Overskriften for hennes arbeid med å skape resultater er KOMPETANSE.

Kultur
Hvordan ser hun ut? Hun er ganske sannsynlig kvinne, det har du skjønt. Kanskje hun har annen hudfarge enn hvit. Kanskje hun har kone og to barn, kanskje ikke. Hun sykler nok ikke Birken, men hun leser bøker og går på teater fordi hun vet at hun må ha et stort perspektiv for å kunne være en god leder. Fremtidens medarbeidere vil være mye mer krevende enn hva vi ser i dag. Så fremtidens leder vil også jobbe mer enn i dag.

Ingen kommentarer: