Hva slags blogg er dette?

Denne bloggen er politisk, personlig, arbeidsrelatert og verdibasert.

30. mars 2009

Kvinne med topplederambisjoner?

Ja da bør du slutte med stabsarbeid og begynne å tjene penger for bedriften din. Kvinnelige toppledere er sterkt representert i landets konsernledelser som HR-direktør eller Kommunikasjonsdirektør. Dette er viktige, spennende og meningsfulle ansvarsområder. Men det fører vanskelig helt til topps, hvis det er målet.

Folk og butikk
Kvinner med topplederambisjoner må satse på stillinger der de må levere økonomiske resultater. Det uttaler Manpowers ferske konsernsjef Maalfrid Brath i Dagens Næringsliv i dag. Jeg mener hun har helt rett. Ikke bare må alle med lederambisjoner kunne snakke det bedriftsøkonomiske språket. Det er avgjørende å ha erfaring med reell forretningsledelse. Å ha hatt ansvar for folk og for butikken.  

På samme måte er dette kompetanse som er verdifull for kvinner som søker styreverv. Vi har nådd et godt stykke på vei med kvinner i styrene gjennom kravet om 40 % i ASA-selskaper. Men det forblir nok vanskelig å jevne ut kjønnsfordelingen i norske styrer så lenge kvinner er underrepresentert i lederstillinger som innebærer ansvar for både mennesker og inntekter. 

Ingen kommentarer: