Hva slags blogg er dette?

Denne bloggen er politisk, personlig, arbeidsrelatert og verdibasert.

23. februar 2009

SaaS - god løsning i krisetider

Jeg har tidligere skrevet om utviklingen bort fra dagens PC avhengighet.

Jeg gleder meg over at stadig flere applikasjoner fungerer godt fra webgrensesnitt og at vi slik har tilgang til egne dokumenter, e-post, bilder etc fra en hvilken som helst duppeditt som har internett.

Programvare som ikke behøver installeres på lokal pc eller servere er også en positiv trend for bedriftsmarkedet. Sofware as a Service (SaaS) er for lengst utnevnt til en global hit. Og det er ikke så rart. Særlig ikke i disse dager hvor virksomheter jakter på mulighet for kostnadsreduksjon og minimering av risiko.

Ved å abonnere på programvare som tjeneste behøver bedriftsleder ikke lenger bekymre seg for installasjon, drift og back-up av systemer og data. Informasjonen fra systemene er alltid oppdatert og tilgjengelig via internett. Dette medfører at bedrifter ikke lenger må ha egne fagfolk innen administrative funksjoner som f.eks lønn og personal.

Også Microsoft
Microsoft tjener fett på sin Office-pakke som installeres lokalt på pc. Samtidig er selskapet truet av at stadig fler av oss bruker webbasert programvare fra konkurrenter av IT-giganten. Derfor er det særlig interessant at Microsoft skriver om SaaS: “The combination of ever-more-abundant bandwidth, increasingly powerful processors, and inexpensive storage is broadening the choices for designing, deploying, and using software… Software as a Service (SaaS) meaning delivering software over the Internet is increasingly popular for its ability to simplify deployment and reduce customer acquisition costs; it also allows developers to support many customers with a single version of a product. SaaS is also often associated with a “pay as you go” subscription licensing model.”

Vær en god innkjøper
Så er det jo med innkjøp av SaaS som med alle løsninger innen IT, være seg tjenester eller systemer: det er avgjørende med god forberedelse og profesjonell anskaffelse. Noen gode innspill i så måte kan vi lese om i nyhetssak på Digi hvor Gartners rapport om SaaS presenteres.

(Bildet er lånt fra nyhetssaken på Digi.)

Ingen kommentarer: