Hva slags blogg er dette?

Denne bloggen er politisk, personlig, arbeidsrelatert og verdibasert.

27. juli 2009

Høyrelederen glemmer klima

Jeg følger med interesse debatten om partiet Høyre i Dagens Næringsliv. I dag skriver partileder Erna Solberg "Hva Høyre vil" - et godt innlegg som ikke minst følger opp Victor Nordmann fra forrige uke. Høyre går til valg på skatt, skole og samferdsel skriver Solberg og presenterer hva som kjennetegner partiet. Det er flere bra tema i Høyrelederens innlegg. Ikke minst støtter jeg delen om arbeidslivet:
"1 av 4 i arbeidsfør alder står utenfor arbeidslivet. At det i landet som bruker mest ressurser på helse har en så kronisk syk befolkning som Norge betyr at noe er galt. Færre må over på stønad og trygd, og flere må vekk fra den. Vi skal sørge for at det alltid lønner sge å jobbe og vi skal bekjempe et system som sykeliggjør ved å innføre rett og plikt til aktivitet."

Dette er budskap jeg støtter og Høyre har mye godt i sine kampsaker. Men at partilederen ikke nevner vår tids største utfordring - klima - med ett ord, det er for meg totalt uforståelig - og som sådan er Høyre utenkelig å stemme på.

Ingen kommentarer: